BLOG

L’orientació acadèmica i laboral a l’FP i l’FP dual

La Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors i la Cambra de Comerç de Mallorca presenten els resultats de l’estiud sobre els canals d’orientació usats per docents, famílies i alumnes, realitzat per la Fundació Gadeso.

Curs per a tutors d’empresa FP dual

En l’FP dual, la figura del tutor d’empresa és clau per a l’èxit del projecte, ja que és el responsable de la formació de l’aprenent durant la seva estada a l’empresa. Per aquest motiu, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors del Govern de les Illes Balears, en col·laboració amb la Cambra

Els reptes de l’FP dual, a debat

El fòrum de ‘Alianza para la FP dual’ arriba la seva 7a edició. Una cita que tindrà lloc del 19 al 22 d’octubre sota el títol “Cap a una nova FP dual” i reunirà autoritats polítiques, organismes i agents socials nacionals i internacionals per a analitzar el present i el futur d’aquest model educatiu. L’objectiu d’aquesta

Cercam empreses de l’àrea administrativa per a la FP Dual

La Direcció General de Formació Professional del Govern dels Illes Balears i la Cambra de Comerç de Mallorca, en la seva aposta social per l’ocupació juvenil, fem una crida a les empreses amb àrea d’administració que tinguin possibilitats d’incorporar en les seves plantilles joves talents. En aquesta ocasió, cercam entitats de Mallorca que assumeixin la

Places vacants curs 21/22

El tràmit ordinari per sol·licitar plaça a l’FP Dual va tancar el 30 de juny, però ara, tens una nova oportunitat amb l’obertura del termini extraordinari. Descobreix quins cicles tenen places vacants de la modalitat Dual per al curs 2021/2022.

Diferències entre l’FP i l’FP Dual

La Formació Professional és un sistema formatiu que es caracteritza per ser un mètode eminentment pràctic i proper al món laboral, ja que els alumnes aprenen tant al centre educatiu com a les empreses. Et descobrim les principals diferències entre la modalitat presencial i la dual del sistema educatiu.

FP Dual cuina Mallorca

“Faig feina mentre aprenc”

Pot semblar un tòpic, i més en el cas de l’FP Dual que per definició combina la formació en un centre amb la formació remunerada a empreses, però la frase “faig feina mentre aprenc” és la que més repeteixen els alumnes d’FP Dual, independentment del grau que estiguin estudiant. 

FP Dual Grau Superior Gestió Vendes i Espais Comercials. Gestión de ventas

Grau Superior Gestió Vendes i Espais Comercials

Matricula’t en aquest cicle que s’imparteix en l’IES Berenguer d’Anoia a Inca (encara hi ha places disponibles) i comprova en el següent vídeo els avantatges que l’FP dual ofereix tant per a l’empresa com per a la formació i l’ocupació dels joves.

Grau superior Gestió comercial

El millor camí per treballar al sector comerç

Alumnes del grau superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials de l’IES Berenguer d’Anoia, a Inca, ens expliquen com l’FP dual del sistema educatiu els permet combinar els estudis a l’aula amb la pràctica en un entorn real d’una empresa comercial.

Grau superior vitivinicultura

Grau superior de Vitivinicultura

El curs 2018-2019 es va començar a oferir a l’IES Felanitx el grau superior de Vitivinicultura en la modalitat d’FP dual del sistema educatiu. Coneix l’experiència dels primers alumnes!

T’agrada la mecànica?

Apunta’t a l’FP dual d’ Electromecànica de vehicles a l’IES Son Pacs i podràs combinar treball i formació a un taller mecànic.

L’important paper de les empreses a l’FP dual

Brújula es una de les empreses que ha apostat per l’FP Dual i participa activament a la formació de varis alumnes. Així com expliquen al següent vídeo, aquesta nova metodologia de formació els permet captar personal jove qualificat que durant el període de pràctiques van adquirint la filosofia de l’empresa i les seves metodologies pròpies,

Els tutors, figures clau en l´FP dual

Tots els centres formatius designen un tutor per a cada alumne que cursa l’FP dual. Aquest professor realitza el seguiment de l’alumne i serveix de nexe entre el centre i l’empresa. El tutor, per tant, dóna suport als alumnes i és el responsable del bon funcionament de les relacions entre el centre formatiu i l’empresa.

L’alumne, el protagonista de l’FP dual

L’FP dual per l’alumne significa l’oportunitat de formar-se tant al centre formatiu com a l’empresa i implica fer l’esforç de combinar ambdues tasques, durant tot el periode fins que acaba la seva formació i rep el seu títol de grau mitjà o grau superior. Això suposa que l’alumne té la maduresa, actitud i motivació necessàries

Més de 100 alumnes s´incorporen al món laboral amb l´FP dual

Gràcies al nou model de formació professional, un centenar de joves entren aquests mesos a fer feina a empreses de les illes amb un contracte laboral, alhora que segueixen formant-se als centres formatius. Durant aquest curs 2016 – 2017 s’han contractat un total de 120 alumnes de Formació Professional dual, que s’incorporen a les empreses