ESTUDIES I
TREBALLES?

LA NOVA FORMACIÓ PROFESSIONAL QUE ET PERMET APRENDRE TREBALLANT

MÉS DE 100 ALUMNES S’INCORPOREN AL MÓN LABORAL AMB L’FP DUAL

Gràcies al nou model de formació professional, un centenar de joves entren aquests mesos a fer feina a empreses de les illes amb un contracte laboral, alhora que segueixen formant-se als centres formatius.

Durant aquest curs 2016 – 2017 s’han contractat un total de 120 alumnes de Formació Professional Dual, que s’incorporen a les empreses entre els mesos de març i maig. La nova modalitat formativa combina formació al centre educatiu amb formació a l’empresa i permet, per tant, als joves tenir un contracte laboral alhora que estudien.

Participen en aquest programa petites, mitjanes i grans empreses de molts de sectors diferents, com per exemple hoteleria, restauració, noves tecnologies, assessoria i gestoria, comerç, automoció, logística i distribució, sistemes elèctrics i explotacions agrícoles, entre altres. L’objectiu és facilitar a les empreses la selecció de personal i contribuir a la inserció laboral dels joves.

Un cop finalitzat el contracte de feina, tots els joves obtindran una titulació en tècnic i tècnic superior i podran, a més a més, acreditar experiència laboral de, com a mínim, un any en l’ocupació que s’han format. Pel que fa a les empreses, tenen bonificacions si l’alumne passa a contracte indefinit i obtenen una reducció de les quotes de la Seguretat Social.